Правильне заповнення мета тегів

Правильне заповнення мета тегів: meta title, meta description

1390

Заповнення мета тегів - частина . Мета теги потрібні для надання спеціальних метаданих про сторінку сайту і знаходяться в "шапці" сайту до тега, що закриває. Вони поділяються на 2 групи: http-equiv та name. Ми розглянемо 3 найбільш популярні мета тега:

Мета тег Title

Це заголовок web-сторінки. Найважливіший, з погляду SEO, мета тег. Він важливий і для відвідувача сайту (відображається заголовком сторінки в браузері), і для пошукових систем (пояснює пошуковим роботам про що сторінка вашого сайту).

Ключові фрази у тезі title мають найбільшу вагу, порівняно з іншою інформацією на сторінці, при ранжируванні сторінки в результатах пошукової видачі. Основні пошукові системи: Google, Яндекс, Yahoo та інші оцінюють релевантність сторінки завдяки цьому тегу. У пошуковій видачі тег title, як правило, виводиться у вигляді гіперпосилання, на яку потрібно клікнути, щоб перейти на цю web-сторінку.

Правильна мета тег title має бути довжиною не більше 70 символів. Можна писати і більше, але ключові фрази після 70-го символу практично не братимуть участь у пошуковому ранжируванні, а такий довгий мета-тег пошукові системи вважатимуть помилкою. У цей тег ми рекомендуємо вставляти найбільш високочастотні фрази у зручному для читання вигляді.

Приклад заповнення мета тега Title:

<title>Внутрішня SEO оптимізація сайту для пошукових систем Google та Яндекс</title>

Мета тег Description

Це опис веб-сторінки. Другий за значимістю, з погляду SEO, мета тег. Він важливий і для відвідувача сайту (зазвичай виводиться описом сторінки в пошуковій видачі), і для пошукових систем (додатково із заголовком пояснює пошуковим роботам про що сторінка вашого сайту).

Приділяйте увагу послідовності розміщення слів у мета тезі description. Найбільше впливають на пошукове ранжування слова, які знаходяться ближче до початку тега. Розташування високочастотних ключових слів на початку мета тега description збільшить шанси сторінки потрапити в топ пошукової видачі.

Правильна мета тег description має бути довжиною не більше 160 символів. У цей тег ми рекомендуємо вставляти всі найбільш релевантні слова у зручному для читання та сприйняття вигляді. Т.к. цей мета тег виводиться в результатах пошукової видачі, то варто його робити цікавим, інформативним і таким, що виділяється, додавати до нього спеціальні символи тощо.

Приклад заповнення мета тега Description:

<meta name="description" content="Замовляйте SEO оптимізацію інтернет сайтів у Seo-Room ☏(073)712-35-34✔Низька ціна на внутрішню пошукову оптимізацію веб сайтів під Google та Яндекс в Україні "/>

Мета тег Keywords

Це список ключових слів веб-сторінки. Останнім часом майже безглуздий, з точки зору SEO, мета тег. Відвідувачі сайту його ніде не можуть побачити. Роботи-павуки пошукових систем практично не враховують його при індексації сторінки та ранжуванні її в пошуковій видачі.

Правильний мета тег keywords повинен бути довжиною не більше 150 символів. Ключові слова та фрази потрібно вставляти через кому. Фраз має бути від 5 до 10. У цей тег ми рекомендуємо вставляти всі найчастіші слова, які зустрічаються на сторінці.

Приклад заповнення мета тега Keywords:

<meta name="keywords" content="seo, seo оптимізація сайту, оптимізація сайту, внутрішня оптимізація сайту, оптимізація сайту під google, оптимізація сайту ціна"/>

Загальні правила заповнення мета тегів

  • Всі мета теги мають бути унікальними. Дублювання є помилкою.
  • Перед заповненням мета тегів потрібно створити SEO ядро сторінки.

Ви створили сайт і хочете замовити його SEO оптимізацію? Звертайтесь до нас і займайтеся своїм бізнесом, поки ми займаємося рекламою вашого сайту.

Ваше повідомлення відправлено!
Помилка надсилання повідомлення

Виберіть мову сайту:

UKRUEN